Bosyn - Fastighetsbesiktningar, energideklarationer mm i Umeå

Skadebesiktning/skadeutredning

Vi är certifierade av RISE och KIWA, godkända av SBR & medlem i Besiktningsgruppen

VI TAR UPPDRAG I VÄSTERBOTTEN, VÄSTERNORRLAND & NORRBOTTEN

Skadeutredningar i Byggnader för Umeå med omnejd

På Bosyn arbetar vi inte bara för att fastställa omfattningen av byggnadsskador, utan även de bakomliggande orsakerna. Detta gör vi för att kunna ge dig utförlig information av skadan och framtida konsekvenser.

Skadeutredning av fastigheter

Vad är en skadeutredning?

Vad innebär skadeutredning?

En skadeutredning innebär en utförlig granskning och analys av skador på en byggnad. Besiktningen är avsedd för att fastställa orsakerna bakom skadorna samt för att bedöma skadans omfattning. Tjänsten är viktig för fastighetsägare, försäkringsbolag, jurister och andra intressenter som behöver förstå både de synliga och dolda skadorna. Detta för att bedöma reparationer, ersättningar och förebyggande åtgärder.

Hur genomförs en skadeutredning?

Skadebesiktningen börjar med en okulär inspektion av de skadade områdena. Vi använder bland annat fuktmätning och termografering för att identifiera dolda problem som kan ligga bakom synliga skador. Efter inspektionen sammanställer vi ett detaljerat utlåtande som beskriver skadans orsak och omfattning. Vi kan även erbjuda förslag till rekommenderade åtgärder och en uppskattning av reparationskostnaderna.

Varför Välja Bosyn för Skadeutredning?

Erfarenhet och Expertis

Bosyn har lång erfarenhet av att utföra skadeutredningar i norra Sverige och är ofta anlitande av advokatbyråer vid juridiska tvister. Vi arbetar med gamla och nya hus och våra besiktningsmän genomgår regelbundet vidareutbildning för att hålla sig uppdaterade med de senaste metoderna och reglerna.

Lokal närvaro

Som ett lokalt företag i Umeå har vi djupgående förståelse för de specifika utmaningarna som kan uppstå på byggnader i norra Sveriges klimat. Vår geografiska anknytning gör oss särskilt kvalificerade att hantera de skador som ofta uppstår på grund av extrema väderförhållanden och temperaturvariationer i regionen.

Sammanfattning

Om du befinner dig i Västerbotten, Västernorrland eller Norrbotten och behöver professionell hjälp med att utreda byggnadsskador, tveka inte att kontakta Bosyn. Vi erbjuder omfattande skadeutredningar som ger dig den information du behöver för att hantera och förebygga framtida skador på din byggnad. Kontakta oss idag för att säkerställa att din byggnad är i säkra händer.

En skadeutredning rekommenderas när du upptäcker skador på din fastighet där orsaken inte är tydlig, eller när skadan kan ha dolda konsekvenser. Det är också viktigt vid försäkringsärenden, köp eller försäljning av fastighet, eller som en del i att fastställa ansvar vid kontraktstvister.

Tips på när en skadeutredning kan vara bra att genomföra:

  • Vattenskador i badrum & kök
  • Vattenläckage utifrån
  • Kallt drag innomhus
  • Isbildning på yttertak
  • Mögel eller dålig lukt
  • Dåligt utförda renoveringar 
  • Brister i konstruktion 

Rapporten innehåller en utförlig beskrivning av skadorna och en analys av möjliga orsaker. I de fall där värmekamera används skickas även bilder med. Vid önskemål tillkommer även förslag på åtgärder. Dokumentationen av skadeutredningen är i många fall viktigt när det kommer till försäkringskrav, juridiska ärenden eller för planering av reparationer och underhåll.

Kontakta oss

Funderingar? Välkommen att kontakta oss

Ring, maila eller kom in på en kopp kaffe. Bosyn utgår från Umeå men vårt arbetsområde är hela Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten.

Ring oss

090-20 60 100

Maila oss

info@bosyn.se

Besök oss

Norra Obbolavägen 133C, 904 22 Umeå

    Detta formulär är skyddat av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.