Bosyn - Fastighetsbesiktningar, energideklarationer mm i Umeå

Teknisk Besiktning BRF

Vi är certifierade av RISE och KIWA, godkända av SBR & medlem i Besiktningsgruppen

VI TAR UPPDRAG I VÄSTERBOTTEN, VÄSTERNORRLAND & NORRBOTTEN

Certifierad besiktningsman i Umeå för ombildning till bostadsrätter

När du står inför en ombildning av hyresfastighet till bostadsrätter, är det krav på att utföra en teknisk besiktning för att belysa fastighetens skick och framtida underhållsbehov. Genom att anlita Bosyn får ni tillgång till expertis och erfarenhet. Vi hjälper fastighetsägare i Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten att säkra en trygg och korrekt övergång från hyresrätter till bostadsrätter.

Teknisk besiktning för bostadsrättsföreningar, BRF

Vad är teknisk besiktning?

Definition och syfte

Teknisk besiktning även kallad ombildningsbesiktning är en grundlig teknisk undersökning av en fastighet som genomförs i samband med att hyreslägenheter ombildas till bostadsrätter. Syftet med besiktningen är att identifiera fastighetens skick, framtida underhållsbehov, eventuella risker och kostnader. Detta skyddar både bostadsrättsföreningen och säljaren mot oväntade kostnader. I utlåtandet specificerar vi vilka åtgärder som behöver göras, när i tiden de behöver göras och vad det kommer kosta.

Genomförandet för teknisk besiktning

Besiktningen inleds med ett uppstartsmöte ihop med fastighetsägaren eller dess ombud med genomgång av byggnadens alla tekniska system, inklusive värme, vatten, avlopp, ventilation, elinstallationer och byggnadskonstruktion. Bosyns certifierade besiktningsmän utför sedan en okulär besiktning av fastighetens skick.

Varför välja bosyn för din tekniska besiktning i Umeå?

Expertis och lokal närvaro

Vi har lång erfarenhet inom tekniska besiktningar i Umeå och norra Sverige och bra kännedom om marknaden.

Kontakta oss för en teknisk besiktning

Är du fastighetsägare som funderar på att ombilda dina hyresrätter till bostadsrätter? Kontakta Bosyn i Umeå på 090-20 60 100 för att boka in en teknisk besiktning av din fastighet. Välkommen!

En teknisk besiktning genomförs vanligtvis i samband med att en hyresfastighet ska ombildas till bostadsrätter. Syftet är att granska fastighetens skick för att identifiera fel eller brister samt framtida underhållsbehov innan ombildningen är genomförd. Detta säkerställer att både bostadsrättsföreningen och säljaren har korrekt information om fastighetens tillstånd.

Kontakta oss

Funderingar? Välkommen att kontakta oss

Ring, maila eller kom in på en kopp kaffe. Bosyn utgår från Umeå men vårt arbetsområde är hela Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten.

Ring oss

090-20 60 100

Maila oss

info@bosyn.se

Besök oss

Norra Obbolavägen 133C, 904 22 Umeå

    Detta formulär är skyddat av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.