Bosyn - Fastighetsbesiktningar, energideklarationer mm i Umeå

Överlåtelsebesiktning

Vi är certifierade av RISE och KIWA, godkända av SBR & medlem i Besiktningsgruppen

Boka överlåtelsebesiktning (säljare)

Om du vill boka en överlåtelsebesiktning med paketerbjudande eller en överlåtelsebesiktning för köpare kan du gå till huvudsidan för tidsbokningar.

VI TAR UPPDRAG I ÖRNSKÖLDSVIK

Överlåtelsebesiktning och Husbesiktning med Bosyn i Örnsköldsvik

När du står inför att sälja eller köpa en villa eller ett fritidshus, är en professionell överlåtelsebesiktning avgörande för en trygg och transparent affär. Bosyn erbjuder certifierade och erfarna besiktningar som ger både säljare och köpare viktig information om fastighetens skick.

Överlåtelsebesiktning och husbesiktning

Vad är en överlåtelsebesiktning?

Varför genomföra en överlåtelsebesiktning?

En överlåtelsebesiktning, även känd som husbesiktning, är en grundlig undersökning av en fastighet som ska säljas eller köpas, antingen via mäklare eller privat. Det är ett viktigt steg för att säkerställa att både köpare och säljare har en tydlig bild av byggnadens skick. Besiktningen hjälper till att identifiera eventuella brister som kan påverka köpare eller säljare vid en fastighetsaffär. Genom att besikta huset innan försäljning kan säljaren också vidta åtgärder för att åtgärda problem, vilket potentiellt kan höja försäljningspriset och minska risken för framtida tvister.

Hur genomförs besiktningen?

Besiktning inleds med en genomgång om besiktningens utförande, handlingar och andra relevanta frågeställningar om byggnaden. Därefter genomförs en grundlig okulär besiktning av alla åtkomliga och synliga ytor, invändigt och utvändigt. Besiktningsmannen anteckningar fel och brister samt belyser risker eller behovet av fortsatta utredningar.

Våra besiktningsmän hos Bosyn är inte bara certifierade utan har också genomgått en särskild utbildning hos SBR (Sveriges Byggingenjörers Riksförbund) för att utföra besiktningar i enlighet med SBR:s riktlinjer. Denna utbildning garanterar att varje besiktning utförs noggrant och professionellt, med kundens behov i fokus.

Varför välja Bosyn?

Omfattande lokalkännedom och erfarenhet

Vi på Bosyn är stolta över vår 25 år långa erfarenhet och vår förmåga att leverera noggranna överlåtelsebesiktningar. Vårt geografiska område sträcker sig från Umeå till Skellefteå, Örnsköldsvik och de omgivande länen, vilket ger oss en unik lokalkännedom i hur hus har byggts under årtionden som är en stor fördel i vårt arbete.

Vad ingår i en överlåtelsebesiktning från Bosyn?

Vårt mål är att du som köpare ska få bra och tydlig information om bostadens skick inför köp, vilket skapar trygghet för dig som köpare. Som säljare är det bra att få information om fastigheten har brister innan man säljer, det möjliggör att du som säljare kan åtgärda fel innan försäljning som i sin tur kan bidra till högre försäljningspris. Vid varje besiktning ingår en grundlig genomgång av byggnadens konstruktion samt en detaljerad rapport som ger en översikt över fastighetens skick.

För mer information om hur en överlåtelsebesiktning eller husbesiktning kan hjälpa dig att göra en säkrare fastighetsaffär, kontakta oss idag på Bosyn. Du kan även boka en överlåtelsebesiktning direkt online på vår hemsida. Låt oss hjälpa dig att navigera i ditt fastighetsköp eller försäljning med förtroende och expertis.

Köpargenomgång

En säljare kan välja att besiktiga huset för att upplysa om husets skick vid annonseringen och då utförs en överlåtelsebesiktning åt säljaren. Ni som köpare har då möjlighet att beställa en köpargenomgång av utförd besiktning för att ni ska få juridisk rättighet till protokollet. På så vis har ni möjlighet att erhålla ännu mer information och lyfta frågeställningar om fastigheten ni just köpt. Boka en köpargenomgång online idag.

Läs mer om överlåtelsebesiktning på SBR och Jordabalken (4:19 m.m.).

Boka överlåtelsebesiktning (säljare)

Om du vill boka en överlåtelsebesiktning med paketerbjudande eller en överlåtelsebesiktning för köpare kan du gå till huvudsidan för tidsbokningar.

En överlåtelsebesiktning är en okulär besiktning utan ingrepp av huvudbyggnaden och vidbyggda enheter. Besiktningen avser samtliga synliga ytor som är tillgängliga in- och utvändigt inklusive fasader, tak, vind och mark som angränsar direkt till byggnaden.

En besiktning kan kompletteras med fuktmätning i riskkonstruktioner eller våtutrymmen.

  • Mark som inte är i direkt anslutning till byggnaden.
  • Funktionskontroll av installationer.
  • Installation så som el, värme, vatten, avlopp/sanitet, vitvaror, ventilation, skorsten eller eldstad.
  • Ingrepp i byggnad eller konstruktion.
  • Radonmätning.
  • Fuktmätning.

En besiktning kan kompletteras med fuktmätning i riskkonstruktioner eller våtutrymmen.

Enligt jordabalken har man som köpare av en fastighet lagstadgad undersökningsplikt. Man kan inte åberopa fel som borde ha noterats vid en undersökning med hänsyn till fastighetens skick. Det betyder att man enligt lag behöver undersöka byggnaden inför sitt köp men lagen ställer inte några krav på hur överlåtelsebesiktning utförs eller besiktningsmannens kompetens. Genom att anlita Bosyn säkerställer ni kompetens och utförande enligt branschorganisationen SBR (Sveriges Byggingenjörers Riksförbund)

Kontakta oss

Funderingar? Välkommen att kontakta oss

Ring, maila eller kom in på en kopp kaffe. Bosyn utgår från Umeå men vårt arbetsområde är hela Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten.

Ring oss

090-20 60 100

Maila oss

info@bosyn.se

Besök oss

Norra Obbolavägen 133C, 904 22 Umeå

    Detta formulär är skyddat av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.