Bosyn - Fastighetsbesiktningar, energideklarationer mm i Umeå

Täthetsprovning

Vi är certifierade av RISE och KIWA, godkända av SBR & medlem i Besiktningsgruppen

Boka täthetsprovning

VI TAR UPPDRAG I VÄSTERBOTTEN, VÄSTERNORRLAND & NORRBOTTEN

Täthetsprovning av byggnader med Bosyn i Skellefteå

Bosyn är ett ledande företag inom täthetsprovningar och termograferingar och har utfört över 1 500 mätningar sedan 2008. Med vår långa och breda erfarenhet erbjuder vi tjänster inom täthetsprovning för fastighetsägare i Skellefteå och över hela norra Sverige. Genom att välja Bosyn, säkerställer du att din fastighet inte bara är hållbar, men också energieffektiv och optimerad för framtiden.

Täthetsprovning för fastigheter

Vad är täthetsprovning?

Täthetsprovning, även känd som blower door test, är en metod för att mäta hur lufttät en byggnad är. Genom att använda avancerad utrustning skapar vi ett övertryck och undertryck i byggnaden för att simulera hur byggnaden beter sig under olika vind- och väderförhållanden. Detta hjälper till att identifiera otätheter där oönskad luft kan läcka in eller ut. För att identifiera läckage använder oss av termografering eller spårrök.

Vi utför mätning enligt standard SS-EN ISO 9972:2015 (tidigare SS-EN 13829:2000).

Varför välja Bosyn för täthetsprovning?

Hos Bosyn får du en noggrann och utförlig täthetsprovning. Vår service är inte bara ett sätt att uppfylla lagkrav; den är en investering i din fastighets långsiktiga hälsa och effektivitet.

Vi erbjuder:

 • Professionella tjänster: Våra tekniker har omfattande kunskap och erfarenhet inom området.
 • Flexibilitet: Vi anpassar våra tjänster efter dina specifika behov och schema.
 • Läckagekontroll: Vi utför alltid läckagekontroll efter rådande förutsättningar, fördelaktigt är att komplettera en täthetsprovning med en termografering.
 • Onlinebokning: Enkel och smidig bokning av din täthetsprovning direkt på vår hemsida.

Fördelar med Täthetsprovning

Energibesparingar

 • Reducerar värmeförluster: Minimerar energiförbrukningen genom att hålla värmen inomhus.
 • Ökar komforten: Eliminerar drag och skapar en jämnare temperaturfördelning i byggnaden.

Förbättrad byggnadshälsa

 • Förebygger mögel och fukt: Genom att identifiera och åtgärda läckage minskas risken för fuktproblem som kan leda till mögel och andra skador på byggnaden.
 • Förbättrar luftkvaliteten: En tätare byggnad förhindrar inträngning av damm, pollen och andra föroreningar.

Ökat fastighetsvärde

 • Höjer byggnadens värde: En energieffektiv fastighet är mer attraktiv på marknaden.
 • Uppfyller byggnormer: Hjälper fastighetsägare att uppnå och överträffa de krav som ställs i byggnormer och miljöcertifieringar.

Genomför en täthetsprovning med Bosyn

Att utföra täthetsprovning är avgörande för alla fastighetsägare som vill säkerställa sin fastighets långsiktiga prestanda och hållbarhet. Inte bara förbättrar det den dagliga driften, men det är också viktigt för en bättre inomhusmiljö och lägre energianvändning över tid. Boka din tid idag.

Boka täthetsprovning

Täthetsprovning, eller blower door test, är en metod för att mäta lufttätheten i en byggnad. Under provningen skapas ett över- eller undertryck i fastigheten med hjälp av en fläkt för att avslöja luftläckage vilket gör det möjligt att identifiera och åtgärda problemområden där oönskad luft läcker in eller ut. Luftläckaget mäts i liter per sekund vid 50Pa och fördelas på byggnadens area mot kallt klimat.

En standard täthetsprovning tar vanligtvis mellan 2 till 3 timmar på plats att genomföra, beroende på byggnadens storlek och komplexitet. Större byggnader eller byggnader med många läckagepunkter kan kräva längre tid för en noggrann analys.

Täthetsprovning kan upptäcka flera typer av problem såsom luftläckage i byggnadens skal, otäta fönster och dörrar, samt brister i isoleringen. Dessa problem kan leda till högre energiförbrukning, kalldrag och dålig komfort inomhus.

Kontakta oss

Funderingar? Välkommen att kontakta oss

Ring, maila eller kom in på en kopp kaffe. Bosyn utgår från Umeå men vårt arbetsområde är hela Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten.

Ring oss

090-20 60 100

Maila oss

info@bosyn.se

Besök oss

Norra Obbolavägen 133C, 904 22 Umeå

  Detta formulär är skyddat av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.